Tärkeät asiat muistaa yritystoiminnassa vuonna 2021

Tärkeät asiat muistaa yritystoiminnassa vuonna 2021

Nykyään yritystoimintaan kuuluu monia erilaisia asioita, jotka tulee ottaa huomioon jo suunnitelmissa. Esimerkiksi digitalisaatio on viime vuosien aikana noussut erittäin tärkeäksi aiheeksi ja se on oikeastaan välttämätön osa-alue monelle toimialallle. Kuluttajat löytävät tiedon nopeiten älylaitteiden avulla, joten yrityksen tulee olla näkyvillä ja markkinoida itseään tehokkaasti. Koska monet muutkin yritykset ovat siirtyneet nettiin, kilpailu on kovaa, mutta kun suunnitelman tekee oikein, myös tulokset seuraavat perässä. Katsotaan siis tarkemmin, mitkä asiat ovat yritystoiminnalle tärkeitä vuonna 2021 ja miten kuluttajien huomio kiinnitetään omaan yritykseen.

Verkkosivun tekeminen

Jos haluat, että kuluttajat löytävät yrityksesi vaivattomasti, verkkosivut ovat paras tapa esitellä toimintasi ja myös myydä tuotteita tai palveluita. Kun olet suunnittelemassa sivustoa, mieti ensin, mikä on sen pääasiallinen tavoite? Haluatko, että sivuiltasi ostetaan tuotteita tai palveluita, vai haluatko sen olevan esitys yrityksesi toiminnasta. Oli tavoite mikä tahansa, sivusto tulee tehdä ammattimaisesti, joten tässä vaiheessa voi olla hyvä ottaa yhteyttä ala ammattilaisiin. Verkkosivuston tulee olla luotettavan näköinen ja toimia moitteettomasti. Seuraava vaihe on tietysti se, että valitset mille alustalle sivusto tulee. Tätä kannattaa harkita, sillä osa alustoista toimii hyvin ainoastaan tietokoneen kanssa, mutta nykyään on myös tärkeää, että mobiilisivusto skaalautuu automaattisesti. Käyttäjäystävällisyys on siis erityisen tärkeä asia huomioida, kun rakennat ja suunnittelet sivua.

Muista, että sisällön tulee olla sopivaa toimivuuden lisäksi. Kun lisäät kuvia, tarkista, että ne ovat tarkkoja ja värit toimivat hyvin yhdessä. Älä myöskään lisää liikaa asioita samalle sivulle, sillä sen lukeminen ja selaaminen voivat olla vaivalloista sen jälkeen. Kun lisäät tekstiä sivustolle, sen on hyvä kehottaa vierailijaa toimimaan ja antaa tarvittavat tiedot esimerkiksi tuotteista ja niiden toimivuudesta tai valmistuksesta. Nykyään avoimuus on noussut asiaksi, joka jokaisen yrityksen tulee toteuttaa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kuluttajalle annetaan mahdollisimman tarkkaa tietoa yrityksen toiminnasta ja esimerkiksi sen eettisyydestä.

Sivuston osoite on myös erittäin tärkeä asia, joka kannattaa suunnitella ja varata etukäteen. Yrityksesi nimestä riippuen, moni osoite voi olla jo valmiiksi varattuna ja sen saamisessa voi kestää hetki. Kuitenkin, osoitteen tulee olla helposti muistettava, joten paras osoite on yrityksesi nimi tai sen lyhenne. Sivustoa kannattaa mainostaa sosiaalisessa mediassa ja jos sinulla on oma liike, muista mainostaa sitä erilaisilla tavoilla.

Tietoturvan tärkeys

Tietoturvan tärkeys

Tietoturvaan liittyviä asioita säädellään lakien osalta, mutta se kiinnostaa kuluttajia nykyään enemmän. Monet tahot varoittavat kuluttajia erilaisita huijauksista ja vaarallisista nettisivuista, joten haluat tietenkin, että yirtyksesi sivusto erottuu selvästi näistä. Vaikka verkkosivustollesi ei tarvitsisi kirjautua sisään tai antaa henkilötietoja erikseen, SSL-sertifikaatti on nykyään jo melkein pakollinen. Sivuston vierailija saa heti selville, onko sertifikaattia olemassa ja sen puuttuminen saattaa johtaa siihen, että vierailija sulkee sivun heti. Erilaiset evästeet ja se, että kuluttaja saa itse muokata niiden toimivuutta lisäävät heti turvallisuuden tunnetta. Jos sivustollasi on käytössä sisäänkirjautuminen ja sen kautta tehdään maksuja, tulee tietoturvaan tietysti panostaa entistäkin enemmän. Tässä vaiheessa voi olla hyvä lisätä erillinen kohta sivustolle, jossa kerrot tietoturvan ylläpitämisestä ja siitä, miten sitä valvotaan.

Kun olet suojannut verkkosivusi, on myös hyvä pitää henkilöstö ajantasalla tietoturvasta ja sen vaatimista asioista. Koulutuksia järjestetään monien tahojen toimiesta, jos omassa yrityksessäsi ei ole tähän erikoistuneita henkilöitä. Kun kaikilla sivua ylläpitävillä on valmiudet tunnistaa erilaisia huijauksia ja hyökkäyksiä, tietoturvaa on vaivaton ylläpitää ja suuremmista ongelmista ei tarvitse huolehtia. Kuitenkin, jos ongelmia ilmenee, suosittelemme ottamaan yhteyttä alan asiantuntijoihin, jotka selvittävät asiat nopeasti ja sääntöjen mukaan.

© 2021 Yrittäjän Navigaattori