Steve Jobsin vaiheikas elämä

Steve Jobsin nimen tuntevat kaikki ja hänen tarinansa on toiminut inspiraationa lukemattomille yrittäjille ja muille unelmiensa tavoittelijoille. Hän oli ehdoton oman tiensä kulkija ja onnistui luomaan jotain aivan uutta. Steve Jobsin kuuluisin saavutus on varmasti Apple Computersin perustaminen yhdessä Steve Wozniakin kanssa. Jobsin johdolla yhtiö kehitti sarjan vallankumouksellista tekniikkaa, mukaan lukien iPhonen ja iPadin. Lisäksi Jobs omisti enemmistön Pixar Animation Studiosin osakkeista, toimi The Walt Disney Companyn hallituksessa ja perusti yrityksen NeXT Inc., joka keskittyi olio-ohjelmointiin.

steve

Steve Job syntyi San Franciscossa, Kaliforniassa 24. helmikuuta 1955. Hänen vanhempansa opiskelivat tuolloin Wisconsinin yliopistossa ja antoivat lapsensa adoptoitavaksi. Jobs oli aina erittäin älykäs, mutta nuorempana vailla suuntaa elämässään. Hän perusti Applen Wozniakin kanssa vuonna 1976 ja tästä alkoi Applen voittokulku. Applen ensimmäinen menestystuote oli Apple II –tietokone, joka oli kotitietokoneista ensimmäinen joka pystyi näyttämään värejä. Jobs lähti yrityksestä vuonna valtataistelun myötä 1985 ja palasi takaisin yli vuosikymmenen kuluttua. Steve Jobsin kuolemaa on kutsuttu kaikkien aikojen verkkouutiseksi

Applelta lähtönsä jälkeen vuonna 1986 Jobs osti Lucasfilmin tietokonegrafiikkapuolen viidellä miljoonalla dollarilla ja sijoitti itse yhtiöön saman verran. Yhtiö nimettiin Pixariksi. Yhtiö saavutti mainetta upeilla animaatioelokuvillaan. Vuonna 1995 julkaistu Toy Story oli maailman ensimmäinen kokonaan tietokoneella tehty kokoillan elokuva. Toy Storysta tuli maailmanlaajuinen menestys ja se keräsi 360 miljoonan dollarin edestä lipputuloja.

© 2021 Yrittäjän Navigaattori